ANNELIN JÄSENPAJA

Hoiskontie 9  ALAJÄRVI
040 760 0909

Minun tarinani

1.11.2023

No niinhän siinä sitten kävi että yrittäjän elämä voitti koulumaailman. Elokuun alussa 2023 irtisanoin itseni liikunnanopen virasta ja nyt on sitten menty niin että on päivityksetkin jääneet tekemättä. 

Työkuviot koostuvat tällä hetkellä monesta erilaisesta palasesta, niin hoidoista kuin ohjaamisestakin.

Hoidoista eniten kysyntää on Kalevalaisella jäsenkorjauksella, mutta rinnalla hyvänä kakkosena on vyöhyketerapia/refleksologia, erityisesti vauvojen ansiosta. Refleksologian opinnot jatkuvat mm. korvan  vyöhykkeiden opettelulla. Mukavana mausteena hoitotyöhön on rentouttava Intialainen päähieronta, joka rauhoittaa aina myös hoitajaa.

Ohjaajana toimin Järvi-Pohjanmaan Kansalaisopistolla vesijumppa-altaalla sekä seniorisirkuksen parissa. Lisäksi viikottain on kaksi Järvi-Pohjanmaan senioreitten  ryhmää, venyttelyjumppa ja vesijumppa. Näiden lisäksi vielä tämän vuoden ajan ohjaan Alavolin sirkusryhmiä.

Aika mukava yhdistelmä, jossa vaihtelua riittää ja välillä mennään “tukka putkella”, mutta toisaalta yrittäjän vapaus antaa mahdollisuuden joustaa päivärytmeissä.

 

 

1.8.2022

Valmistuin syksyllä 1994 liikunnanopettajaksi (LitM) Jyväskylän Yliopistosta ja olen toiminut liikunnan- ja terveystiedonopettajana 26 vuotta yläkoulussa ja lukiossa. Lisäksi olen ohjannut 40 vuotta erilaisia aerobic-, voimistelu-, tanssi- ja sirkusryhmiä lapsille ja aikuisille, eri seuroissa ja kansalaisopistoissa.

Erilaisia lyhyitä liikuntakursseja on matkan varrella kertynyt satujumpasta Sambicciin ja Pilatekseen. Olen suorittanut myös Suomen Nuorisosirkusliiton sirkusohjaajakoulutuksen (2014).
1992-93 suoritin Vyöhyketerapian perus- ja jatkokurssin (yht. 64h) ja niitä taitoja olen käyttänyt perhepiirissä satunnaisesti, mutta suurella mielenkiinnolla.

Maaliskuussa 2018 aloitin Kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot Kansanlääkintäseuran koulutuksessa Lappajärven Kivitipussa ja siitä alkoi mielenkiintoinen matka syvemmälle ihmiskehoon. Opiskelut olivat ensin kiva harrastus ja etenivät hitaahkosti erilaisista omista ja maailmantilanteista johtuen. Kolmessa eri ryhmässä, kolmen eri opettajan opetuksessa ehdin olla ja neljä vuotta opiskeluissa meni.
Tammikuussa 2022 päätin että annan tälle hoitomuodolle koko käden. Anoin ja sain vuoden virkavapauden, aprillipäivänä perustin toiminimen ja elokuun alusta 2022 alkaen olen toiminut päätoimisena Kalevalaisena jäsenkorjaajana. Heti syksyn alussa kävin myös vauvojen ja raskaana olevien täydennyskoulutuksen, joten vauvojakin olen päässyt jo hoitamaan.

Kalevalaisen rinnalla jatkoin vyöhyketerapia/refleksologiaopintojani ja ne ovat nyt myös hoitovalikoimassa vauvasta vaariin. Opiskelen refleksologiaa MedikaNovan koulutusjärjestelmän mukaisesti.
Tällä hetkellä teen refleksologia/vyöhyketerapiahoitoja jalkaterän ja säären vyöhykkeille. Opiskelut muiden kehon vyöhykkeiden osalta jatkuu, ja niitä tulee matkan varrella myös hoitovalikoimaan. Vyöhyketerapialla voin hoitaa myös vauvoja.

Olen heinäkuun loppuun asti virkavapaalla opettajan työstäni. Kevät näyttää mitä syksy tuo tullessaan ja miten yrittäjäkuviot jatkuvat. Nyt nautin tästä tilanteesta ja hoitohetkistä päivä kerrallaan huomisesta murehtimatta. 

ANNELIN JÄSENPAJA
Hoiskontie 9
62900 ALAJÄRVI

040 760 0909
annelikpaavola@gmail.com